[TAG] Tavaszi Piknik Book Tag 2020

2020. április 15., szerda


Sziasztok!
Ezúttal egy rövidebb tag-et hozok ismét, amire Málnika hívott ki Molyon, de most itt szeretném megosztani (Vivi, ha figyelsz: a pókosat direkt nem akartam itt megírni. Fúj.).
Tehát lássuk a Tavaszi Piknik Book Tag-et! Nem hívok ki senkit, vigye, akinek tetszik! 


Szerelmi zsongás – A kedvenc műfajod
Ez konkrétan a romantikus-fantasy. Egybe a kettő, mert nyilván a romantikus az a kategória, amit szívesen olvas az ember, és ha ezt megkeverik egy jó világgal és kalanddal, akkor letehetetlen könyvet kapunk.



Légy a levesben – Egy könyv a kedvenc műfajodból, ami mégsem tetszett
Hozok egy klasszikust, az előző tag-ben is el tudtam lőni, de ismét kapóra jön - A.O.Esthertől a Gombnyomásra 1. Minden adott volt egy remek történethez, de tönkretette a borzalmas körítés. Meg a rengeteg indokolatlan szex. Ugyanis szeretjük az erotikus műfajt is, de amikor mindenki-mindenkivel csinálja, mert miért ne? Na, annak nincs semmi értelme.
Csodálatos kifakadásomat itt olvashatjátok teljes terjedelemben: IDE, IDE KATT!
(Tényleg kifakadok, aki ismer, az egyébként tudja, hogy én leírom, hogyha valami nem tetszik - és általában meg is érvelem, nem csak odabiggyesztem, hogy "ez aztán béna volt" és dúdolva elhagyom a helyszínt.)




Pocsolyába léptem… – Egy könyv, amivel alaposan mellényúltál
Gondolom ez általánosságban van kérdezve, hiszen az előző csak a kedvenc műfaji volt... sajnos volt ilyen pár könyvem. Hogy most a legfrissebbet vegyem elő, akkor ez a Többek által lesz. Sajnálom, hogy ennyire bugyuta egy kötet lett ez, pedig ez is jó lehetett volna, de ez meg egy 14 éves kislány fanfiction szintjén ragadt meg.
Az ehhez tartozó teljes értékelésért meg IDE (!!!44!négy) kattintsatok. 
(ノ*ФωФ)ノ


Minden évben virágzás – Egy könyv, amit a legtöbbször olvastál újra
Nem hivatalosan a Harry Potter 1-3. része. Amit Molyon is vezettem az A tetovált lány. Mindkettő sorozat a maga műfajában tökéletes, de míg a HP minden részével együtt, úgy a Millenium sorozatból csak az első három, tehát az 'eredeti' trilógia. Sajnálatos módon Larsson urunk elhunyt. mielőtt további részek születhettek volna, és ugyan állítólag a folyatás az Ő jegyzeteiből dolgozik... rossz lett. Nyilván nem várjuk el ugyanazt a stílust, de inkább szidják, mint dicsérik.
A változatosság kedvéért A tetovált lánynak BLOGOS értékelése is született anno 2017-ben. (Ideje lenne megint újraolvasni...)



Magnólia bimbó – Egy könyv, aminek a borítójába szerelmes vagy
Hát maradjunk annyiban, hogy nem egy borító miatt szeretek bele a könyvbe - egyébként nem tudom, hogy van-e egyáltalán kiemelkedően kedvenc borítóm? Azt hiszem ide akkor a Mara Dyer sorozatot fogom beletenni, már csak a stockphotok is gyönyörűek!

[Forrás: Riveted]


Hangyák a sütiszeleten – Egy könyv, amit mindenki szeret, csak te nem
Na, ide megint mit is kéne írni? Nagyon sok olyan könyv van, amit én nem szeretek, másik meg igen, és fordítva. De akkor legyen a legkiemelkedőbb - mondjuk itt sokan egyetértettek velem -, a IOV sorozat utolsó része, az Emlékezz rám. Tökéletesen kiakadó értékelésemet ITT olvashatják azok, akik szeretnek egybefolyt szöveget olvasni Molyon.
Elkapott egy picit a ló, pedig ide terveztem a blogra, majd addig húztam, hogy végül leültem és begépeltem otthon - aztán meg ennyire rohadt hosszú lett. De a lényeg nem változott: ʕノ•ᴥ•ʔノ ︵ ┻━┻





Milyen volt szőkesége….? – Egy könyv, aminek alig emlékszel a tartalmára
Csalnom kellett az értékelésekkel, hátha ott valami segít, de csak egyetlen könyvnél bukkantam rá arra, hogy fingom nincs, hogy mi volt benne: Timothy Archer lélekvándorlása.
Az a jó, hogy kisboltban vettem Egerben még és nem volt jobb dolgom - de amúgy tényleg, semmi nincs meg, hogy miről is volt benne szó, pedig volt egy másik ilyen rossz vételem a CBA-ban, de arra meg eléggé jól emlékszem. Furcsa mechanikával tárolja az agyam az információkat, úgy látom. 


Madárcsicsergés, színtiszta madárcsicsergés – Egy könyv, amit mindenkinek ajánlanál
Senki ne vegye magára, de ezt mindenkinek is ajánlom, hogy olvassa el, legalább egyszer: azért mert szintén ebben a cipőben jár, azért mert érdekli a másik oldal, vagy épp azért, mert nincs jobb dolga. Nők gyermek nélkül, ajnározó értékelés blogon olvasható.
Röviden összefoglalva ez egy történetgyűjtemény, amit Eszter fogott össze és olyan nők mesélnek, akiknek valamiért nincs gyerekük. Legyen szó betegségről, saját elhatározásból, akarva-akaratlanul... mindenki egy külön élet. És mindenkinek igaza van.


Ribizli lekvár – Egy fanyar-édes igaz történet, amit szeretsz
Most koncentrálok az igaz történetre, van kettő az olvasmánylistámon...
 ¯\(◉‿◉)/¯
Ebből az egyik az értékelhető, méghozzá a Rekviem egy gyilkos asszonyért című kötet. Egy random antikváriumos vásárlás lett, de nagyon kellemeset csalódtam. Arany pöttyös sorozat része, ahogy kitalálható a címből egy asszony története, akit gyilkossággal vádolnak, majd elítélnek. Ez egy szép történet, szintén az ajánlom (ha az előző szövegre kattintasz, akkor elolvashatod a 3 éves értékelésemet!! kihagyhatatlan ajánlat!) kategóriából.





Anyád kockás terítője – Egy régi, megviselt könyv, amitől sosem válnál meg
Ez tuti, hogy Fable könyv, de megviselt olyan könyvem igazán csak egy van Tőle, attól meg pont megválnék, ha tehetném... ez a Könnyű álom. Gyerekként szétszakítottuk, meg van celluxozva az eleje, így ez a megviselt része. De régi, megviselt könyvem nincs, szóval egy régebbi Fable Mesemaraton kiadást mondanék, ami ritka, DE MEG VAN NEKEM.






Ez lett volna az én kis piknikem, remélem azért valaki itt is elolvasta és kapott pár jó tippet itt az otthonmaradós időre, hogy mit olvasson.
Vigyázzatok magatokra és egymásra, ne tülekedjetek a boltban és vegyetek könyveket, ha tehetitek! ♥


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.