[TAG] Maradj otthon!

2020. március 25., szerda

Szervusztok rókafiak!

Sajnos én azok közé tartozom, akiknél valószínűleg soha nem lesz a home office bevezetve, így érdemben erről a részről jómagam nem tudok nyilatkozni. Ellenben ez egy könyves tag, amire Jeffi hívott ki (köszönöm szépen, az övét a linkre kattintva tudjátok megnézni), tehát ki tudom én ezt tölteni és legalább egy jót derülök némelyik ponton a káosz közepette.
(Ugyan nem tudok otthon maradni, de ilyen nyugodtan és kényelmesen is régen olvastam buszon, mint mostanában.)
Lábjegyzet: a sorrenden változtattam, ez a sorrend a szerintem jó ok-okozati szempontból. Egyébként pedig teljesen mindegy, aki ahogy érzi, úgy tölti. (* ̄O ̄)ノ


KORONAVÍRUSA kedvenc koronás borítód
Egyértelmű nyertese ennek a pontnak a The Wicked King - Gonosz király borítója Holly Blacktől. 
És ha nem lenne elég, hogy ennyire gyönyörű a borító, de még a történet is igazi parketta-felszaggatós függővéggel és közbenső történettel kooperál. 
Értékelésemből idézet: 
"WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
HOL VAN A FOLYTATÁS?! MAGYARUL?!
Kérném a tisztelt fordítót, Szabó Krisztinát, hogy minden mást hagyjon félbe és fordítsa a harmadik kötetet, mert lejövök az arcomról!
HÁT MI VOLT EZ MEGINT?"


KÉZMOSÁS - 1 könyv, amit már azelőtt is olvastál, hogy menő lett
Ebbe a kategóriába az tartozna, amit már az előtt elolvastam, hogy mindenki másnál is megjelent volna? Hmmm. 
Talán a Shadow and Bone - Árnyék és csont a most már mindenki által ismert Grishaverzum kezdő kötete. 2014-ben jelent meg, én 2015 szülinapjára megkaptam és imádtam!
Azóta újra is olvastam, és most is erre vár, hogy az utolsó kötet előtt felfrissítsem az emlékeimet. Értékelésemből idézet: 
"Na jó, nem kell a dráma, a lényeg, hogy egy olyan történetet kaptam, ami a tipikus fantasy elemeket egybegyúrta, majd az egészet eldobta Oroszországba. A végeredmény lenyűgöző! A kifejezések, amik orosz nyelvre hasonlítanak, de még sem az; a kimondhatatlan helység nevek meg pláne ráerősítettek erre az érzésre. De mekkora pofátlanság volt már a történet! Most komolyan!"

GUMIKESZTYŰ - 1 könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön
Az összes könyvem lassan eléri ezt a kategóriát! Ilyenkor válasszak ki egyet? Σ(‘◉⌓◉’)
Azt hiszem ez az új borítós Harry Potter sorozat lenne. Az túl szép, még én magam sem mertem őket kinyitni, hogy olvassam, sőt, valószínűleg nem is fogom, mert meg van az első kiadások a kemény borítóval, az már öreg is, szakadt is picit, de hát legalább 6x olvastam minden részt. 
A személyes tapasztalat alapján meg az Ambrózy báró sorozatot nem fogom senkinek odaadni, ha újra be fogom szerezni a hiányzó két részt, amit odaadtam mamának, miután megtörték, megszaggatták (mondjuk az a papa volt, na mindegy)






SZÁJMASZK – egy borító, amin nem látszik az arc alsó része
Elfogadható? Másodszor néztem végig a majdnem 600 könyvemet és alig találtam valamit, ahol nem az arc alja, vagy az egész arc látszik. Komolyan! Milyen dolog ez, hogy minden borítón mindenki teljes arcával vesz részt?! Skandallum! 
Gondoltam, hogy elhasználom Jeffi ötletét erre, mert azt olvastam, csak nem sajátban... szóval manga helyett manga! Olvassátok a Hellsinget, mert bruuutál jó!




KARANTÉN - 3 könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában
Legalább 10-15 könyv van, amit el szeretnék olvasni mostanában... de ugye, aki a kicsit nem becsüli. Tehát a legfontosabbak jelenleg: A pestis (gyerekkönyv) - ez még könyvtári utolsó körös kihozatal és ráadásul a Pax sorozat legutóbbi része, úgyhogy már nagyon kíváncsi vagyok rá; Changeless - Változatlan - imádtam az első részét, alig vártam, hogy befusson a folytatás, remélem, hogy hétvégén már el is tudom kezdeni; valamint a Vaják 2. része, A végzet kardja - ezt meg azért, mert érkezik maholnap a folytatás, jó lenne haladni vele. 


LAKÁS – Hol/hogyan szeretsz otthon olvasni?
Otthon az ágyon fetrengve. Általában kezdem az alap pózzal, azaz háton fekszem és a mellkasomon a könyv - de néha ez ágytámlának dőléssel indul, aztán lejjebb csúszok folyamatosan. A fekvő póz azért veszélyes, mert ha este olvasom (és otthon általában akkor szoktam), akkor simán bele tudok aludni egy-egy könyvbe, ezért választom a kényelmetlenebb helyzetet. Aztán feladom és lefekszem aludni. (=ↀωↀ=)

KONZERV - 1 könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra
Oh, hell no! Engem nem rántotok bele ebbe, megszereztem idén a maximális megvehető mennyiséget, ezen felül még a két előrendelt Vaják kötet jöhet hozzám, aztán legközelebb karácsonykor tali! Szóval ehhez a ponthoz a tegnapi napon befutott Alexandra raktárvásáros csomagomat fogom megmutatni. Hát nem gyönyörű? (Amúgy is a Changeless-t mondtam volna, mert kell az a folytatás!)



WC PAPÍR - 1 könyv, amire kár volt papírt pazarolni
Óóóó, ebben a kategóriában nagyon sok könyv versenyez a megtisztelő címért, hogy ide betegyem... most csak a fél csillagos értékeléseimet néztem át, de legyen az egyik legfájóbb, a Gombnyomásra 1. 
Én ilyen rossz könyvet is ritkán olvasok, ennek valahogy nem is érdekel a folytatása, mert azon kívül, hogy mindenki spiritiszta ebben a kötetben és forróvérű céda, más nem nagyon történt. Ami kár érte. 
Értékelésemből idézet: 
"Konkrétan annyi története van, hogy van egy tinilány Mia, aki valamiért egy öreg halott szellemére hallgatva megkeresne egy kelta csomót. Ezt 400+ oldalon át próbálja, vagyis egy szart, nem is próbálkozik! Pedig az eleje rohadt jól indul. Hullagyalázás? Király! Erre két oldallal később, már megszakadt szívvel rohanunk ki a világból, mert a nagy szerelmünk épp valakit döngetett a szemünk láttára. Majd valahogy gyilkosságba keveredtünk és a végül kinn találjuk magunkat a semmi közepén."

TV/NETFLIX - 5 könyv, aminek imádtad a filmadaptációját
Azt hittem nehezebb dolgom lesz ezzel, mert nem nézek annyi filmet, inkább sorozatos vagyok - ehhez képest rengeteg filmadaptációs címkés könyvet olvastam és elég könnyen megtaláltam azokat, amiket imádok. A Rubinvörös remek és német lowbuget filmhez képest kifejezetten jól sikerült adaptáció. A Csillagainkban a hibára csak annyit írnék, hogy Augustus alias Ansel azóta is a szívszerelmem. A Da Vinci kód az a film, ami bármikor ad a TV leülök és megnézem. Hiába tudom, hogy mi fog történni, meg legalább 6-szor vagy többször láttam, egyszerűen imádom. A szinkronnal együtt! V mint vérbosszú - egyszer láttam ezt az adaptációt, de azzal együtt értettem meg igazán a képregényt. Az utolsó a listán pedig A tetovált lány - és nekem az amerikai adaptáció a favorit! (Jó, nem is láttam még a svédet, mert nekem Mara az Lisbeth és kész.) A film után kerestem rá a könyvre és azóta is tart a szerelem. ♥


INTERNET BÖNGÉSZÉS - 3 könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését
A lentebbi három könyvből kettő az azóta elmaradó Könyvfesztiválra érkezett volna, ettől függetlenül várom, hogy megjelenjenek azért kerültek ide. A Monstress első részét imádtam, a másodikat beszereztem, de még nem olvastam el, viszont a harmadikat is megelőlegezem, hogy remek lesz. Kim Harrison sorozatát én még a Delta Vision gondozásában kezdtem el, és akkor is imádtam, de félbeszakadt. Aztán tavaly felfedeztem, hogy a KMK felkarolta és viszi tovább! Az ötödik rész érkezik már For a Few Demons More - Pár démonnal többért címmel. A Vaják 1. részénél pedig a festett, Péter általi borítót várom már nagyon! 



Ezek lettek volna a válaszaim a Maradj otthon! booktagre. Egyetlen embert jelölök meg, akitől úgy dereng, hogy elég rég láttam ilyen taget, az pedig nem más, mint Niitaa.
Várom a válaszaidat drágám!
A book tag egyébként szabadon vihető, ha valaki kedvet kap hozzá nyugodtan töltse ki! :)

3 megjegyzés:

  1. nyaaaaaaaaaaaaj, de cuki vagy! Csak miattad, ezt kitöltöm munka után :D

    VálaszTörlés
  2. BetMGM Casino: Online Sports Betting in Michigan
    BetMGM Online Sportsbook 속초 출장안마 is Michigan's official sports betting 순천 출장샵 partner. 광주광역 출장안마 Play online in Michigan at the best odds and lines. Bet on 경기도 출장마사지 sports online now! 바카라

    VálaszTörlés

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.