Sienna Cole: Négyszáz nap szabadság

2020. május 16., szombat

[Forrás: Moly]
Fülszöveg: 
"Elképzelted ​már, milyen lenne egyszerűen kilépni az életedből?
Magad mögött hagyni mindent?

Dena egy jó nevű londoni reklámügynökségnél dolgozik, és minden vágya, hogy fényes karriert fusson be a szakmájában. A barátja épp arra készül, hogy megkéri a kezét, Dena azonban hallani sem akar a házasságról. Jason a cég nőcsábásza, igazi életművész, akinek mindig lapul egy vicc a tarsolyában. A bohócjelmez mögött azonban régi sérelmek lappanganak. A hallgatag és megközelíthetetlen Patrick áll az ügynökség élén, és egy nap ő örökli az egész reklámbirodalmat. Házassága zátonyra fut, mikor megtudja, hogy a felesége megcsalja.
Mindhármuk élete gyökeres fordulatot vesz, amikor egy ártatlannak induló hétvégi kiruccanás szenvedélyes afférba torkollik. A rendhagyó, titkos viszony felforgatja mindennapjaikat, melyek már egyikük számára sem ígérnek boldogságot. Úgy határoznak, belevágnak életük legnagyobb kalandjába, hogy megtalálják és megtapasztalják a mindannyiuk által áhított szabadságot.
De vajon van-e létjogosultsága egy ilyen kapcsolatnak? Létezik-e korlátlan szabadság? És ha igen, hol kell keresni? Meg lehet-e szabadulni a múlt árnyaitól?
Sienna Cole szenvedéllyel és drámával tűzdelt romantikus története ezekre a kérdésekre keresi a választ, miközben az utazás nemcsak lélegzetelállító tájakra kalauzol, de a lélek legmélyebb bugyraiba is elvezet."


Ha úgy érzed kedves blogolvasó, hogy a fenti fülszöveg az egyik legsemmitmondóbb és az egyik legáltalánosabb "önkeresős" könyvhöz illik, akkor sokat nem is tévedhetsz. Azon kívül, hogy kb. az első három fejezetet fedi le, aztán kapsz egy hatalmas taslit azzal a felhanggal, hogy "azt hitted, hogy valami unalmas, megszokott sztori, hogy kilépünk a taposó malomból és mindenki boldog?". HÁT, NEM. Innentől TELJESEN SPOILERES ÉRTÉKELÉS KÖVETKEZIK. Én szóltam.

Dena, Patrick és Jason - három ember, egy cég, tök különbözőek, egy óvatlan pillanatban mégis együtt mennek el hosszú hétvégére Jason birtokára. Természetesen mindenki összetehette már fejben, hogy ennek egy vége lehet: itt bizony szexelni fog valakivel az egy szem lányunk. Engem itt ért az első meglepetés: a könyv 28. oldalán máris jött a csavar, itt bizony édes hármas lesz! Valljuk be, azért ez igencsak erős kezdés lehet egy történetnek, mindenki kellően felkapta a fejét, nem könyveljük el valami egy éjszakás kalandnak, vagy ha mégis, akkor legalább bakancslistás estének. Aztán valamiért megformálódik az igény mind a három fél részéről, hogy változtatni kellene. Nyilván nem marad nyom nélkül ez az este, kicsit kiléptek a megszokott világból, a mókuskerékből, és ezt szeretnék akkor már teljesen kiélvezni. És meg is teszik! Mindhárom szereplőnk úgy dönt, hogy felmond és elmennek nyaralni. Cél nélkül, csak úgy neki a világnak. Ez tény, hogy nagyon sokunk vágyálma, szívesen megtennénk. Az ehhez való anyagi hátteret elintézte annyival Sienna, hogy gazdag pasasok és kész. Mondjuk tetszett, hogy Dena is be akart szállni a költségekbe - ami természetesen a legvégén kiderült, hogy semmit sem fizetett Ő, mert a gentlemanok mégis csak gentlemanok. (Kicsit azért sértő, de mindegy, ebbe inkább nem is megyek már bele.) 

Tehát folytassuk onnan, hogy világgá megyünk! Londonból kiugrunk, nekiindulunk a kontinensen, első állomás Párizs, Franciaország. Majd tovább spanyolba, majd Olaszországba és hirtelen kanyarral Európa belseje felé. Közben pedig Dena elkezd naplót írni arról, hogy mi történik ezzel a csodahármassal. Jason egy dörmögő medve, mint azt legalább 20 alkalommal olvashattuk, Patrick pedig a sötét herceg, aki nem is az, csak a nő hősszerelmes képzelete játszik vele. Most, hogy kellően megismertük a fiúkat, mindenki kiválaszthatja, hogy kivel is akarja a végére összehozni Denát. Egyet mondhatok: senkinek sincs igazán igaza és senki sem nyer igazán a végén. Erősen hullámvölgyes volt nekem ez a történet. Néhol hihetetlen jó volt és szárnyaltunk, máshol meg napokig olvastam egy-egy helyszínt, annyira nem tudott lekötni. Kétségtelenül a tetőpont a bécsi helyszín volt, ahol egy újabb ösvény nyílt meg Patrick előtt, aki nálam abszolút favorit (az úgy mindenkinek meg van, hogy egyébként tök ismeretlenül megvette a Reményszimfóniát is?!), a zongorista lelkével pedig duplán imádtam. Az Ő karaktere kellően felépített volt, Jason viszont... nem is tudom. Az ő szála túl egyszerű, túl kiszámítható volt - vagy legalábbis annak éreztem, mert azért nem hazudok, ha azt mondom, hogy a Sötét Herceg múltja is "tipikus". Részlehajlóság valószínűleg, hogy az Ő története jobban tetszett. 
És most beszéljünk egy kicsit a mázlista nőről is! Két ilyen pasi szereti? Igazi valóra vált álom. Lehetne, ha nem lenne egy 2D-s szereplő Dena. Azon kívül, hogy ott van, amikor mesélni akarnak vagy dugni, sokat nem érzem, hogy hozzátesz a sztorihoz. A végén még majdnem örültem is, hogy két szék közül a padra esete állt fenn, de természetesen a végén vissza kellett még menni Bécsbe, még egyszer bele kellett rúgni az egészbe és így tök tanácstalanul hagyni az embert. 

Első Sienna Cole olvasásom, és bevallom, nem vagyok elájulva. Viszont megkaptam a fülest, hogy a krimi/thriller vonala sokkal erősebb (ugye ez volt az első kötete), és természetesen azt is megvettem (kezdenem kell valamint az akció függőségemmel), így még csak arra sem tudom fogni, hogy nincs nyitva a könyvtár. Nagyon bízom benne, hogy az tényleg sokkal jobb és élvezetesebb, jobban kidolgozott szereplőkkel és történettel, ezt pedig felejtsük el. (Ami nem sikerült. Értitek az ilyet? Amikor olvastál egy könyvet, nem nyűgözött le, erre három héttel később, 5 könyvvel a hátad mögött azóta simán felidézed, hogy mi volt benne...)

A Moly adatlan egyik legidegesítőbb eleme, hogy Patrickhoz Cillian Murphy képét társították...


Téma: erotikus, utazás, zene
Korosztály: 16+ évesek
Terjedelem: 448 oldal
Kötés: puhatáblás
Írta: Sienna Cole
Kiadó: Álomgyár
Megjelenés éve: 2017

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.