Ruby Saw: Az igazi

2019. november 18., hétfő

A borító [Forrás: Moly]
Fülszöveg: 
"Egy nő. Egy férfi. Temérdek pillangó. Egy érzés, melyet mindenki élete során csak egyszer érez. Liv Jackson életében hosszú és keserves út vezet az igazihoz, de most végre úgy érzi, hogy révbe ért, hogy megtalálta. Virágok, szerelmes pillantások, erotikus testbeszéd és olyan heves szívverés, ami az egekbe repíti a vérnyomást. Ez lenne az igaz szerelem, csakhogy senkinek nem adják ingyen, még Livnek sem.
Az egykor akaratos és hisztis nőnek két lehetősége van: vagy hagyja tova szállni, vagy harcol. Liv azonban ezúttal felveszi a kesztyűt, és nem engedi elfutni a lehetőséget a boldogsághoz. Útján intrika, féltékenység és egy régi ismerős is elkíséri. A végén pedig győz a szerelem? Az igazi szerelem?"


"(…) egy nőnek az nem férfi, aki kétszer is megfutamodik a problémák elől."


Olivia Jackson kalandjai folytatódnak! Amikor már azt hittük, hogy megtalálta az igazi boldogságot Rob oldalán nem kell hozzá sok idő, hogy rádöbbenjen: ez a kapcsolat hamvába halt. (Most hogy 5 vagy 9 hónapja vannak együtt, nem teljesen tiszta, mert a kötet elején 5 hónap szerepelt, de egyébként 9 hónap telt el az előző kötet óta). Liv végül megunja Robot és annak megfordult fontossági sorrendjét elhagyja, majd apja unszolására inkább elmegy egy másik városba szerencsét próbálni. Becsülendő módon még mindig munkát keres, most épp esküvőszervezőként. Szerencséjére felbukkan az előző kötetet is megmentő Hiro Shen és beajánlja egy helyre, ahol Ő csinálja a könyvelést.
[Forrás: Pinterest]
Ezekből az embert azt gondolhatná, hogy egy igazi tündérmese szereplőjévé vált Liv, de inkább csak egy gyengébb amcsi romkomban találna helyet. Mondjuk az erotikus részek miatt inkább egy felnőtt sorozatban, de ezt a botlás nézzük el neki. Shen és Liv hirtelen "újra" feltámadt vonzalma nekem picit túlzás volt. Nem éreztem azt, már az első kötetben sem, hogy ez a két ember annyira passzolna egymáshoz (eleve a 12 év korkülönbség nálam már nem megy). Itt sem igazán, de itt sokkal jobban átjött, ahogy felépítette Ruby a helyzetet és végül a két jómadár egymásnak esett. Természetesen a hirtelen felbukkant Ayumi volt a feszültségfaktor az egészben, aki viszont a sztori legérdekesebb szálját adta a rendőrséggel. Kár, hogy az ennyivel el lett intézve, picit jobban, kicsit komolyabb, nem csak egy-egy szavas párbeszéddel sokkal jobb is lehetett volna ez a rész.

Az előző kötetben kivesézett szereplőkhöz csak annyit fűznék hozzá, hogy Liv esetében látszik a fejlődés. A Pillangó-hatásban még egy elveszett kis fruska volt, itt viszont ahogy bejön neki a munka és rájön, hogy ért hozzá, sőt!, élvezi, fel is nőtt a feladathoz. Ezt például a megjelenésének leírásában nagyon jól éreztem (amikor Rob eljön hozzá bocsánatot kérni). Ezt a helyzetet is Ayumi személye dobta fel igazán. Több értékelésben is olvastam, hogy szerintük felesleges volt az áskálódó harmadik, szerintem pedig Ő tette egésszé! Bírtam a kis fruskát, bár tény, hogy nem épp a legnormálisabb módon kezelte végül a bukást. Shen viszont ott kevésbé jött át, annyira ficsúros lett, hogy egészen elhatárolódtam tőle a végére, amennyire tetszett az elsőben, itt annyira nem.

[Forrás: Pinterest]
A történet érdekes, tipikus amerikai álmos, "újrakezdem máshol az életet" tematika és még jobb lenne, ha Liv idősebb lenne. A szerelmi szál jó volt, a kötelező rossz még jobb. Még mindig olvastatja magát, szóval nagyon várom a többi könyvet is, amire igyekszem ám sort keríteni minél hamarabb! :) 



Téma: new adult, romantikus, kortárs
Korosztály: 16+ évesek
Terjedelem: 272/212 oldal
Kötés: puhatáblás, e-könyv
Sorozat: Pillangó-hatás 2.
Írta: Ruby Saw
Kiadó: MyBook, magánkiadás
Megjelenés éve: 2018/2019

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.