Colleen Hoover: Ugly Love - Csúf szerelem

2019. február 1., péntek

A borító [Forrás: Moly]
Fülszöveg:
"Ha meg akarod szegni a szabályokat, készülj fel rá, hogy összetörik a szíved. 

Amikor Tate Collins találkozik Miles Archer pilótával, tudja, hogy ez nem szerelem első látásra, sőt, még barátságnak is kevés. Az egyetlen, ami összeköti őket, a tagadhatatlan, kölcsönös fizikai vonzalom. Amikor a vágyaik felszínre törnek, rájönnek, hogy tökéletes párt alkotnak. A férfi nem akar szerelmet, a nőnek pedig nincs ideje rá, így nem marad más, csak a szex. A kapcsolatuk meglepően jól működik, amíg Tate betartja Miles két szabályát: 
Ne kérdezz a múltról! 
Ne várj semmit a jövőtől! 
Eleinte úgy tűnik, tudják kezelni a helyzetet, de aztán gyorsan ráébrednek, hogy semmi sem olyan egyszerű, mint hitték. A szív érzelmekkel telik meg. Az ígéretet megszegik. A szabályok összekuszálódnak. A szerelem csúf fordulatot vesz. 

Az őszinte szerelem, a testi vágy és titokzatos múlt örök harcának története. 
Vesd bele magad!"

Aki követ az tudja, hogy CoHo nekem a kereszt, a szenteltvíz… valahogy nem találtam még meg azt a könyvét, ami nem ugyanarról szól, mint a többi. Nos, örömmel jelentem, hogy ez sem lett az – de határozott javulást tapasztaltam ennél a kötetnél.

Az alapsztori egyébként tök izgalmas, mert pilótákkal van tele az egész könyv. Ez természetesen később olyan wtf pillanatokat is eredményez, amit minden normális és logikus ember hajat tépve vesz tudomásul. Tetszik, hogy az itteni szereplők tényleg felnőttek, nem kis tinik, vagy épphogy betöltötték a 18-at/21-et és kilépnek a nagyvilágba szerencsét próbálni.

Tate egy ifjú harcos, aki kénytelen a tesójánál csövezni, amíg a sulival nem végez és nem tud külön lakásba költözni – ebben az a legjobb, hogy az öccse pilóta és kb. alig van otthon. Ingyen kecó egy tök jó helyen? Nekem meg „csak” tanulnom kell igazából és eljárni gyakorlatra? Teljesen megéri. Egészen az első pillanatig, amikor is már a lakásba alig tud bejutni főhősnőnk, mert egy részeg faszi épp abban az ajtóban akar meghalni. Természetesen, mint kiderül, az idegen az első benyomással elkaszálta magát és az sem segít rajta, hogy Tate öccsének a barátja egyébként.
Már itt kapunk egy érdekes utalást arra, hogy a sráccal valami nagyon rossz történt a múltban. Miután megvolt a remek első benyomás, Miles újra megpróbálkozik normális kapcsolatot kialakítani Tate-tel, ha már szomszédok lesznek. És természetesen borul a bili, ahogy annak lennie kell.

[Forrás: Pinterest]
Ahogy fentebb írtam: itt nincs már tiniszerelem, „nem merem megfogni a kezed”, „nem merlek megcsókolni” és társai. Itt már csak az van, hogy vagy tetszik valaki és normális kapcsolatot szeretnél randikkal meg ilyenekkel; vagy egyből a közepébe, mert szikrázik a levegő és rá akarod vetni magad. Természetesen nem mindegy, hogy az ember vevő-e az utóbbira. Tate és Miles között izzik a levegő, ez nyilvánvaló, Archer mégis távolságtartóan viselkedik Tate-tel – már amennyire bír. Egy-egy elejtett megjegyzés, egy-két eltévedt érintés… és máris mindenki szaggatja a parkettát, hogy mi a fenéért nem smárolja már le?! És nehogy azt higgyétek, hogy aztán van abban köszönet, hogy végre történik is valami… inkább csak kérdőjelek maradnak mind az Olvasóban, mind pedig Tate-ben. 
A legszebb az egészben, hogy majdnem a könyv legvégéig kell várni arra, hogy kiderüljön, mégis mi a fene történt Miles Archerrel, amitől cölibátusba vonult jó pár évig. És amíg erre nem kaptunk választ, őszintén azt kell mondanom, hogy tetszett a történet. Igen, nekem, CoHo. Bocsi, de tényleg: érdekes alap, felnőttek, itt már nincs az, hogy nem mondom el a másiknak, mert utál: mindent kimondunk ha jó, ha nem jó. Csak a két főszereplőt ismerjük meg igazán, ami elég is; viszont vannak azért mélyrepülések és logikai bakik. 
Például rögtön az elején, amikor Tate átmegy tanulni Miles-hoz, akkor látja, hogy csupa repülési szakirodalom sorakozik a polcon, majd rácsodálkozik arra, hogy a srác pilóta.

Kérdés: „Pilóta vagy?”
  • adott a fentebb említett repülési szakirodalom, mégis ki a fene gyűjtene ilyet hobbiból?
  • Corbin, a tesója mondta, hogy a cége bérli kb. az egész folyosót – tehát a pilótacég nyilvánvalóan pilótákat szállásol el;
  • lenyűgözte ez a tény, közben korábban mondta, hogy a családjában már mindenki pilóta volt, így egyáltalán nem extra számára. 
Aztán a vége. Gyerekek, komolyan mondom: érdekelt, hogy mi a fene volt Miles múltjában. Tényleg. Végül odaértem és káromkodtam: nem elég, hogy középre van igazítva az Ő szemszöge, mint abban a rohadék Slammed-sorozatban; de NYILVÁNVALÓAN EKKORA TRAGÉDIA TÖRTÉNT VELE!! (Szó szerinti idézet a jegyzetemből.)
És ha mindez nem lenne elég: a csaj levélben szakít vele. Miután elvesztették a közös gyereküket. Oké, csá, rohadjálmegmiértvagyezenaföldön. De komolyan!! Ilyen nincs, ekkora féreg nem élhet a Föld kerekén. És nem foghatja magát Miles, hogy elmenjen csak úgy hozzá évekkel később és zaklassa, hogy mégis, hogy a fenébe tudott túllépni és új családot alapítani. Ez a számonkérés eléggé zavart, aztán meg az is, hogy kb. kiöntötte a lelkét a csaj és Archer megvilágosodott és Ő is tovább lépett. Mert igenis megérdemli a boldogságot – de azt az elveszett 5 évet viszont semmi sem pótolhatja. Még az a kurva nyálas epilógus sem, amit a végére biggyesztett CoHo. Komolyan, mi a fenének kellett? MINEK?! Tudtuk, hogy ez lesz; tudtuk, hogy happy end lesz, de így még eggyel rosszabb lesz az értékelése. Mindez miért? Mert Hoover képtelen nem túldramatizálni a dolgokat. Ennek a nőnek szerintem kéne egy pszichiáter már.

Összességében viszont mérlegeltem a dolgokat és felfelé igazán a borító billentette a csillagokat. Aki olvasta, nézze meg még egyszer. A BUBORÉKOK EMBER. *mindblown* 
Ja, és a kocsis jelenetért jár egy fél csillag, az volt nekem az igazi csúcs.


Téma: család, erotikus, gyász
Korosztály: 18+ évesek
Terjedelem: 326 oldal
Kötés: puhatáblás
Fordította: Barthó Eszter
Írta: Colleen Hoover
Eredeti cím: Ugly Love
Kiadó: Könyvmolyképző Kft.
Megjelenés éve: 2014
Magyar kiadás: 2018

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.