Lakatos Levente: Loveclub

2018. október 1., hétfő

A Libri kiadás borítója [Forrás: Moly]
Fülszöveg: 
"A ​LoveClub internetes portál, melyet elsősorban a szenvedély köré építettek. A LoveClub maga a szabadság, felhasználói álnevek mögé rejtőzve kutathatnak új ismerősök, barátok és szerelmek után. A LoveClubon nincsenek tabuk, az érzékiség megfér a nyers szexualitással. Virtuális szórakozóhely, ahol az lehetsz, aki csak akarsz.

Lili minden vágya, hogy újságíró legyen, és kitartásának köszönhetően, a legnagyobb napilap szerkesztője ajánlatot tesz neki: ha záros határidőn belül felkutat egy címlapsztorit, már az iskolaidő alatt is dolgozhat az újságnak. A lány lelkes témakeresésbe kezd, és felfigyel rá, hogy a közelmúltban szokatlanul sok fiatal követett el öngyilkosságot a fővárosban. Meggyőződése, hogy valamilyen új drog, vagy egy szekta áll a tragédiák hátterében.

Izgalom, élvezet és kegyetlen gyilkosságok Budapest legsötétebb zugaiban. Ifjúkori szenvedély, szerelmek, ballépések, útkeresés és elfojtott, ám kitörni készülők vágyak.

A Dr. Lengyel-sorozat első kötetét szigorúan 18 év feletti olvasóknak ajánljuk."


„A nők ugyanolyanok, mint a férfiak, csak míg minket a ruha hiánya izgat, őket az öltözék formája hozza lázba. Egyenruha, öltöny vagy köpeny – mindegy, a lényeg, hogy határozottnak tűnjön benne az illető."

Egy sorozatgyilkos jelenik meg Budapesten. Fiatal tinédzser lányokat gyilkol, s próbálja úgy beállítani a dolgot, mintha öngyilkosság lenne az egész. Ám legutolsó tetténél lebukik az egyik lakótárs előtt, aki nem mellesleg Bartos Lili, a News hírlap ifjú ám feltörekvő újságíró gyakornoka - s pont az öngyilkos lányok ügyében kutakodik. Akaratán kívül csöppen bele az egész kalamajka kellős közepébe, a rendőrség pedig tanácstalan, így segítséget kérnek a külföldön már elismert pszichológustól. dr. Lengyel Dávidtól. Ennek páran nem örülnek a hivatal berkein belül, s ellenségesen állnak hozzám - ám mégis kénytelenek elfogadni a segítségét, hiszen az Ő módszere rendkívül egyedüli, s így segítséget nyújthat. A lányok között semmi kapocs nincs, talán csak egy honlap: LoveClub. Ahol alkalmi szexpartnereket keres magának a világ népe. De mégis hogyan válogat a gyilkos? És mi hajtja? Vajon ki lesz a következő áldozat?

Már írtam a történet folytatásáról, a Bomlásról pár hónappal ezelőtt. Most végre megszereztem karácsonyra az első kötetet, így végre nem éreztem úgy, hogy valamiről lemaradtam. De felesleges volt az aggódásom, nem volt annyira egymástól függő a sztori, mint azt kezdetben hittem, mégis jó volt végre az apróbb lyukakat betömni az itt felcsipegetett információkkal.
A dolog érdekessége, hogy ezzel teljessé vált a sorozat (eddigi megjelenéssekkel számolva), hiszen egy nyereményjáték során megnyertem a nemrég megjelent és várva várt harmadik kötetet (Aktus).

De előbb nézzük a LoveClub-ot!

Kezdő szereplőnk Bartos Lili, egy újságírónak tanuló fiatal lány, aki épp kibékülne a barátjával és újra összemelegednének, amikor is beüt a krach: lakótársa szobájában holtan találja annak egyik barátnőjét. Az említett társ természetesen eltűnt - így egyből ráterelődik a gyanú. Addig, amíg meg nem jelenik a színen a sorozat névadó, dr. Lengyel Dávid. A fiatal, de rendkívül tehetséges és világszerte elismert kriminálpszichológus.
[Forrás: Pinterest]
Igen, kriminálpszichológus (ezt még egyszer nem akarom leírni). Igen, magyar író tollából (billentyűzetéből) származik a könyv. Számomra ez elég meglepő. Igencsak komplex témával és történettel állt elő Levente. A manapság népszerű sorozatok után szabadon, könyv alakban is megelevenednek a lélekbúvárok, akik a gyilkosok világában próbálják megfejteni azok indíttatásait. Lásd Gyilkos elmék (jó kis sorozat, csak kissé ellaposodott). Itt is ez a lényeg: megtalálni a gyilkost, mielőtt újabb ártatlan vesztené életét.

De az unalmas rizsát feldobja Dávid karaktere, a szereplő háta mögött rejlő sötét múlt. Ugyan csak a közepe felé van egy apró infó erről elejtve, s csak a végén derül ki, hogy mi is ez a borzalom (nekem ugye ez már a Bomlásnál kiderült, kellemetlen), de ekkor máris választ kapunk arra: mit keres ebben a szakmában ilyen fiatalon ez a srác? Hiszen végig hangsúlyos a kora, s tehetsége. Miért szánta rá magát erre, hogy a gyilkosok agyában kutasson? Nekem ez egy nagyon hangsúlyos befejezése volt a könyvnek, s elég sok dolgot megértettem így a második kötettel kapcsolatban.

Fényes Laura nyomozónőnk az, aki később átveszi még a főszereplő stafétáját, habár az elején igazi fapina az illető hölgy. (Őszinte vagyok, na!)  Sajnos itt még messze nem kap olyan fontos szerepet, inkább csak felvezeti Őt Lakatos úr, hogy több benne a potenciál, mint amit elsőre hinne az ember. Ugyan nem sokat tesz hozzá az egész történethez, sőt, hogy őszinte legyek (ahogy fentebb is írtam, hogy az vagyok), szerintem semelyik 'fontos' karakter nem tesz hozzá. Csak úgy vannak, nyomozgatnak, de ténylegesen tényleg nem haladnak semmit. Inkább Lili az, aki elindítja az egészet, belecsöppent a legnagyobb katyvaszba és a végén majdnem otthagyja a fogát is. Nem éreztem azt, hogy Lengyel annyira brillírozott volna. De ahogy sokszor említettem, mindezt remekül kinövi kedves írónk a második történetre. Ott már jóval pörgősebb volt az esemény és kevésbé közönséges.

Illetve nekem kissé zavarosan sok szemszögből íródott a történet. Furcsa volt a magyar közeg egyébként egy ilyen amerikai stílusú történetben (elvégre minden más külföldön történik, nálunk maximum közúti balesetek és féltékenységi szurkálások vannak), de semmiképp sem hiteltelen. Sajnos. Teljesen elhittem, hogy ilyen bármikor megtörténhet - a tinédzserek naivitását és egyre korábban történő "felnövését" remekül megmutatta Levente.

Elborult elmék egy igazán elborult történetben. De mégis, magával ragad 500 oldalon keresztül, kíváncsi vagyok, hogy mégis ki tehette, te jól gondolod-e, hogy ki a tettes? Aztán jó nagyot koppansz, amikor rájössz, hogy van még egy csavar a végén, amit te sem gondoltál volna ennyire egyszerűnek. Csak simán jó. És olvasni való. (#csitt #lakatosleventétolvasok!)



Műfaj: erotikus, thriller
Korosztály: 18+ 
Terjedelem: 510/592 oldal
Kötés: puhatáblás
Írta: Lakatos Levente
Cím: Loveclub (Dr. Lengyel 1.)
Kiadó: Ulpius, Libri
Megjelenés éve: 2011, 2016

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.