Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás

2018. június 13., szerda

Fülszöveg:
Borító [Forrás: Moly]
"Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik. 
Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény. 
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között."



Istentelen régóta szemezek már ezzel a könyvvel/sorozattal. De tényleg! Már akkor szembejött velem, amikor még kezdő molyoló és KMK rajongó voltam, aztán tavaly az egyik  Rubin pöttyös szeretetcsomagnál a sorozat második részét kaptam meg, így most már tényleg volt okom elolvasni az első részt (és végül a másodikat is). 

Colleen Hoover, az írónő [Forrás: Kiadó honlapja]
Colleen Hoover maga Az Írónő. Vagy nem is tudom, hogy kihez kellene hasonlítani. A XXI. század Mikszáthja? (Jó, ez hülye hasonlat.) De a lényeg szerintem át jön: jelenleg az egyik legismertebb külföldi szerző Magyarországon. És mi a titka? Nos, ez még egyelőre nem tudom elmondani. Egyetlen könyvét olvastam korábban (Hopeless), de valahogy az nem nyűgözött le annyira – bár többet is vártam Tőle, mert egy jó barátom (még hozzá egy fiú!!) ajánlotta és adta is kölcsön, hogy muszáj elolvasnom. Tény, hogy olvastatja magát, gördülékeny a sztori és nincsenek történetvezetési fennakadások. 

Ebben a történetben pedig ismét a zsigeri és hétköznapi dráma kapja a főszerepet. Egy tinédzserkorának végén járó lány, akit kiszakítanak a komfortzónájából és az istenhátamögötti helyre költöztetnek, hogy új életet kezdjenek a megmaradt családjával. Layken édesapja szívrohamban halt meg, és édesanyja szülővárosába költöznek vissza, hogy el tudja Őket tartani. Természetesen, ahogy várható ezzel az arconcsapással kezdődő sztoriban feltűnik a romantikus-vicces szál is a jóképű szomszéd Will alakjában. Ezt a jelenetet szívből imádom! 
És innentől szép nagyot esni, ahogy a mondás is tartja. 
Valahol tuti lespoilereztem én ezt már magamnak, mert annyira nem lepődtem meg azon, [spoiler!]amikor anyukája közölte vele, hogy rákos, hogy szinte szégyelltem magam. Ennek ellenére ez nem egy Csillagainkban a hiba. Nem-nem, nincs betegséggel teli nyomorúság, elvégre nem Julia, az anya szemszögéből történnek a dolgok. Lake a mesélő, tehát nyilvánvalóan tele van minden sírással, mint egy rossz tele-novellában. Csodálkoztam, hogy a könyv nem ázott szét. [spoiler vége!]

[Forrás: Pinterest]
Na oké, abbahagyom a gonoszságot. Inkább kiemelem a dolgokat: a rövidség! Nem volt 400-500 oldalon keresztül leírva a semmi. Ez a háromszázas oldalszám alatti történet teljesen jó volt, hogy egy délután leüljön az ember és estig olvasson. Majd megtudja, hogy van folytatás és csak arra is kíváncsi lesz, így azt is beszerzi valahogyan és elindult a CoHo lejtőn vonaton. És… mi volt még benne a jó? Az őszinte 18 éves hiszti, és Julia reakciója. Sőt, az egész viselkedése. Nekem nagyon tetszett, sokkal jobban felépített karakter volt, mint a lánya, aki a vége felé már picit idegesített a sok "meg nem értésével" és picsogásával (amit a második kötetben tökélyre fejlesztett!). 

De sajnos ennyi volt a jó. A kistesók (Clauder és Kel) túl okosak voltak kis pisisekhez képest. Nekem egy 9 éves ne beszéljen így, mert kamu. 
Igaz, a lényeg lemaradt: a slam. Annyira furcsa volt elsőnek, hogy ezt választotta „igazi” közlési platformnak az írónő, de meglepően jól megoldotta a feladatot, sőt, a rózsaszínlufis Eddie slam… maga volt a megtestesült zsenialitás!

Összesítve egynek elment, kezdő CoHo történetnek elsőrangú, hiszen az írónő további alkotásaiban is a szerelem-dráma kettőse kapja az igazi szerepet, aztán, hogy köré mit tud építeni… az megint más kérdés.


Műfaj: new adult, romantikus
Korosztály: fiatal felnőttek, felnőttek
Terjedelem: 296 oldal/294 oldal
Kötés: keménytáblás; puhatáblás, kartonált
Fordította: Barthó Eszter
Írta: Colleen Hoover
Eredeti cím: Slammed
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Megjelenés éve: 2014

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.