KIHÍVÁS: Február, a nasimentes hónap

2020. január 31., péntek

Molyon felvetettem egy ötletet, aminek ez a bejegyzés az első lépése.

Sajnos tapasztalom magamon, hogy képtelen vagyok bánni a pénzzel. Ha van, akkor el kell költenem, egyszerűen nem tudok spórolni. Könyvre, kajára, amire nem szégyellem. (De azért a négyezer forintos gatyáknál húzom a számat és mégis...)
Aztán tükörben nézve rájöttem, hogy valamit kezdeni kellene ezzel a csepp testtel és ha már azt nem tudom megoldani, hogy rendszeresen mozogjak, akkor legalább a nasikkal csökkentsem a bevitt felesleges kalóriákat.



Ennek az ötletnek a célja, hogy februárban lássuk, hogy mennyivel tudja a költségeket (esetlegesen akár a kilókat, centiket) csökkenteni az, hogy nem veszünk semmi nassolnivalót. 

Igen, SEMMIT. 

Se cukor, se csoki, se chips, se kóla, semmilyen üdítő. 

Elfogadott nassolnivaló: gyümölcs, zöldség, müzliszelet (tízórai, uzsonna), illetve magvak, de azok is mértékkel (szotyi, tökmag, mandula, stb.).
(Aki még szereti: almachips, zöldségchips, aszalt gyümölcsök, de az is csak mértékkel, mert cukros verziók vannak általában a boltokban.) 

Tehát a kihívás saját fejemből pattant ki a tükörben látva, hogy igencsak megszaporodott a hasam és ez főképp valószínűleg a rengeteg nasinak és az ülőmunka (tehát a teljes mozgás hiányának) köszönhető. 
Egyelőre a mozgással semmit sem csinálok, mert eddig is az volt a baj, hogy vidékről járok be dolgozni, este már se időm (se helyem otthon) edzeni rendesen, így egyelőre a kajával kezdek. :) 

Aki érzi a késztetést nyugodtan csatlakozzon, nem is kell publikálni, vagy bármi, elég ha csak magadnak egy füzetben, vagy egy excel táblában vezeted. Én hetente hozok értékelést, vagyis inkább helyzetjelentést arról, hogy hogy állok. 

Vezetni fogom: naponta a költekezés és miket vettünk a boltban; és mit eszünk naponta. Minden hét utolsó napján fogok egy nagyobb bejegyzést közzé tenni (nem ígérem, hogy valóban vasárnap, mert akkor jövök haza messziről, legfeljebb hétfőn posztolom) ami ezeket tartalmazza, valamint kiló és centiket is fogunk mérni. 

Kíváncsi leszek, hogy egy hónap alatt be tud-e valami indulni, vagy leshetünk, mint hal a szatyorban... :) 

Aki úgy érzi, az csatlakozzon nyugodtan! És ne feledjétek: nem baj, ha becsúszik egy "csalónap". Vagy eszel egy szelet csokit. Az a fontos, hogy tudatosan kerüld a halmozást és a nonstop nassolást. :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rókavár © 2018. Diamond Fox - Minden jog fenntartva. Készítette: Láng Szilárd (Sol). Üzemeltető: Blogger.